Een risicovoet is een voet waarbij, ten gevolge van een ziekte of andere oorzaak, een verhoogd risico aanwezig is op complicaties. De risicovoet/medische behandeling is gericht op cliënten met diabetes en reuma en overige risicovoeten, zoals de oudere voet, de verwaarloosde voet en de spastische voet.

Diabetes en voeten

De voeten van diabetespatienten hebben extra aandacht en zorg nodig. Regelmatige controle en behandeling door mij als gespecialiseerde pedicure kan de kans op ernstige voetproblemen voorkomen. Als medisch pedicure kan ik ook vroegtijdig problemen signaleren en u doorverwijzen naar de huisarts, specialist of podotherapeut. Met verschillende podotherapeuten heb ik een samenwerkingsovereenkomst gesloten om u de gespecialiseerde voetzorg  op maat te kunnen bieden die u nodig heeft.

Reuma en voeten

De voeten van reumapatiënten zijn vaak gevoeliger en kwetsbaarder dan voeten van gezonde mensen. De meest voorkomende voetproblemen zijn het dunner worden van het vetkussen onder de voorvoet, vergroeiing van gewrichten in de voet (standafwijking) en problemen door niet goed passend schoeisel.

Overige risicovoeten

Oudere, spastische en verwaarloosde voeten zijn ook voeten die extra aandacht vragen omdat men zelf niet meer bij de voeten kan of om bepaalde redenen niet meer in staat is om de voeten te verzorgen. Deze voeten behandel ik uiteraard ook met de grootste zorg en voorzichtigheid. Ik werk met de nieuwste technieken en kan een behandeling pijnloos uitvoeren.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de behandeling van een “medische voet” bij een bepaalde aandoening als deze door een medisch pedicure is uitgevoerd.

 

afspraak-maken-risico-voeten Informatie-maken-risico-voeten