Landelijke campagne Kapitein ProVoet

kapitein-provoet

kapitein-provoetGebrekkige voetverzorging treft ongekend aantal van 15.000 kinderen per maand

Nederlandse ouders leren hun kinderen tandenpoetsen, hun haren wassen en elke dag schoon ondergoed aan doen. Maar afgaand op de maar liefst 15.000 kinderen die elke maand bij de pedicure belanden met voetklachten, blijft het enige opvoedkundige moment in relatie tot kindervoeten vaak beperkt tot het leren strikken van veters. Onderzoek van ProVoet, de landelijke brancheorganisatie voor de pedicure, wijst uit dat gebrek aan kennis bij ouders en kinderen de bron vormt van ongemak zoals ingegroeide teennagels en voetschimmel.

Nederlandse kinderen komen thuis voor hun fysieke gezondheid vaak niets tekort, zou je denken. Ze sporten zich aan alle kanten fit, letten steeds beter op hun eten en gaan trouw elk halfjaar preventief naar de tandarts. Toch belanden elke maand ongeveer 15.000 kinderen met voetklachten bij de pedicure, wijst onderzoek onder de bij ProVoet aangesloten pedicures uit. De conclusie? De ‘trouwste onderdaantjes’ van jong Nederland sjouwen elke dag hun jonge baasjes rond op school, sportclub en thuis, maar worden opvallend vaak verwaarloosd en soms zelfs mishandeld met weliswaar hip, maar totaal ongeschikt schoeisel. Ook lijkt de jongste generatie niet te weten hoe je veilig je teennagels knipt en na het douchen je voeten goed afdroogt.

Gebrek aan kennis grootste oorzaak

Wij van Medisch Pedicure Diana zien de gevolgen van deze verwaarlozing in de vorm van voetklachten. Voetklachten zoals ingroeiende nagels, schimmelnagels, eelt, blaren en wratten zijn niet alleen voorbehouden aan volwassenen. Pedicures van ProVoet behandelen in hun praktijk dan ook het ongekende aantal van 15.000 kinderen per maand dat last heeft van voetklachten.

Onderzoek van belang voor ouders en leerkrachten

Uit het genoemde onderzoek van ProVoet is gebleken dat bij kinderen ouder dan 5 jaar regelmatig voetklachten voorkomen. Gebrek aan kennis over voetverzorging is een veel voorkomende oorzaak.

  • 77% van de pedicures krijgt vragen van de ouders over de voeten, voetverzorging en voetproblemen van hun kinderen.
  • Per maand bezoeken ongeveer 15.000 kinderen de pedicure.
  • 81% bezoekt de pedicure alleen voor het verhelpen van directe klachten.
  • Slechts 19% bezoekt de pedicure regelmatig.
  • Top 3 van klachten: Ingroeiende nagels, wratten en schimmelnagels.

(Bron: onderzoek onder ProVoet-pedicures 2015)

Landelijke campagne met als boegbeeld Kapitein ProVoet

Om dit onderwerp handen en vooral voeten te geven, heeft ProVoet een landelijke campagne ontwikkeld, waar wij Medisch Pedicure Diana te Doetinchem aan meedoen. Het belangrijkste onderdeel is een lespakket voor leerlingen in groep 3 tot en met 6 van de basisschool. Het startschot van deze landelijke campagne, met in het middelpunt Kapitein ProVoet, klinkt op 18 mei, tijdens de Week van de Pedicure. De campagnewebsite is te  vinden op: www.kapiteinprovoet.nl.

 

Voor extra informatie kunt u contact met ons opnemen via info@medischpedicure-diana.nl of 06-55778729