Provoet campagne | Echte mannen denken óók aan hun voeten

Wekelijks naar de sportschool, elke zes weken naar de kapper, elke avond douchen en iedere week je baard bijwerken. Veel mannen zijn druk met hun lichaam en uiterlijk. Daarbij verliezen ze de twee hardste werkers meestal uit het oog: de voeten. Dat kan natuurlijk niet, vinden wij van Medisch Pedicure Diana uit Doetinchem. Daarom start ProVoet, de Brancheorganisatie voor de Pedicure, op 15 mei een unieke campagne met als thema ‘Echte Mannen Voeten’. Wij doen daar als enthousiast lid van ProVoet uiteraard ook aan mee!

 

‘Hoe staan jouw voeten er eigenlijk bij?’

De pedicure is er zeker ook voor mannen. Voetproblemen als eelt, schimmelnagels, ingroeiende teennagels en zweetvoeten komen minstens zo vaak bij mannen voor als bij vrouwen. De pedicure verhelpt deze problemen en geeft verzorgingstips of advies over preventieve maatregelen. ‘Hoe staan jouw voeten er eigenlijk bij?’ met die vraag wil de campagne laten zien dat voetverzorging net als een bezoek aan de kapper of een controle bij de tandarts bij de algemene verzorging van iedere man hoort. In goede conditie doen voeten namelijk veel beter hun werk.

Voettips? 

Op 15 mei is de campagne van start gegaan en werdt de website www.echtemannenvoeten.nl gelanceerd. Je vindt er bijvoorbeeld uitleg over de werkzaamheden van pedicures en een top vijf van de meest voorkomende voetklachten bij mannen. Inclusief ‘doe het zelf tips’, die voetklachten helpen te voorkomen. De campagne heeft een stoere uitstraling en richt zich op elk type man: sportief, muzikaal of een echte klusser. De échte mannen op de posters en op andere campagnebeelden roepen hun collega-mannen op om meer aandacht aan hun voeten te geven: ‘denk eens wat vaker aan je voeten!’

 

ProVoet, Brancheorganisatie voor de Pedicure

Deze campagne wordt landelijk uitgerold door ProVoet. Dit is de landelijke brancheorganisatie voor de pedicure die de belangen behartigt van ruim 13.000 (aspirant) leden. ProVoet bevordert de kwaliteit en professionalisering van voetverzorging en het beroep pedicure in Nederland. De pedicures die bij ProVoet zijn aangesloten, zoals Medisch pedicure Diana uit Doetinchem staan voor kwaliteit en hygiëne.