Kindervoeten

Hoewel de voeten van kinderen er vaak nog zo mooi en onaangetast uit zien, zijn kindervoeten veel vatbaarder als die van volwassenen. De nagels van kinderen zijn vaak nog erg dun waardoor deze sneller in kunnen groeien. Ook is het afweersysteem nog niet zo sterk als dat van volwassenen. Dit is dan ook de reden dat, met name kinderen, vaak last hebben van schimmels of wratten.

Kinderen  merker echter pas iets op aan hun voeten, als dat pijn doet of vervelend is.  Het is daarom van belang dat u de kindervoeten nauwlettend in de gaten houdt. Wanneer u iets opmerkt, of wanneer uw kind aangeeft dat iets zeer doet, bel dan bij twijfel altijd de pedicure. Vaak is het probleem dan zo verholpen en is een ingreep bij de huisarts niet noodzakelijk. De pedicure kan u daarnaast verder helpen door tips te geven ter preventie, of om de klacht zelf thuis te behandelen.

Stand van de voeten

Naast klachten, kan ook de stand van de voeten van een kind tot twijfel leiden. Zo kunnen de benen tot een leeftijd van 2 jaar in een O-stand staan, terwijl in de periode daarna de benen een X-houding aan kunnen nemen. Tot de leeftijd van 8 jaar is er echter geen reden om ongerust te zijn wanneer de stand van de kindervoeten niet overeenkomt met wat voor de leeftijd gebruikelijk is. Heeft uw kind echter (pijn)klachten, raadpleeg dan een podotherapeut.

Schoeisel

Ondanks dat u zich tot een leeftijd van 8 jaar geen zorgen hoeft te maken over de stand van de voeten van uw kind, heeft u wel invloed op een goede groei van de voeten, door uw kind passend schoeisel te laten dragen. Let hierbij altijd op de volgende punten:

  • Juiste pasvorm, juiste breedte
  • Stevige hielomsluiting
  • Goede en stevige sluiting over de wreef van de voet, met veters of klittenband
  • Buigpunt van de schoen onder de bal van de voet
  • Geen hak of een lage brede hak

Schoenmaat bepalen

Iedere voet is anders. Laat u daarom altijd adviseren in een schoenenzaak of door een pedicure die ervaring heeft in het aanmeten van schoeisel bij kinderen. Zij meten niet alleen de lengte, maar tevens ook de breedte van de voet. Komt u met uw kind naar de praktijk voor een afspraak?  Geef dan vooraf even aan dat u de voeten van uw kind(eren) ook wilt laten opmeten. Ik maak daar graag tijd voor!

Medisch Pedicure Diana

Ik ben Diana Boesveld-Eskes, gediplomeerd pedicure sinds 2011. Al snel daarna heb ik mij gespecialiseerd tot Medisch pedicure en sinds kort volg ik de opleiding Medisch pedicure Sport. Na een aantal jaren met veel plezier ambulant gewerkt te hebben, werk ik vanaf 2019 vanuit mijn praktijk in Doetinchem. U kunt bij mij terecht voor de medische behandeling van de diabetische en reumatische voet. Ook specifieke (deel) behandelingen, zoals de behandeling van ingroeiende teennagels, likdoorns, overmatig eelt of kloven verwijderen, voer ik uit met de grootste zorg.

Ook zonder medische noodzaak verdienen uw voeten regelmatige zorg. Dat ik medisch pedicure ben, wil niet zeggen dat u alleen voor medische voetzorg bij mij terecht kunt. Ook voor cosmetische behandelingen bent u bij mij aan het juiste adres. Dit kan variëren van een specifieke (deel) behandeling van een bepaalde klacht tot een heerlijk ontspannen voetbehandeling of een (verwarmende) winter- of (verfrissende) zomer voetmassage. Neem daarom eens een kijkje onder het kopje ‘behandelingen’ om te zien wat ik voor u kan betekenen, of neem gerust contact met mij op voor de mogelijkheden!

pedicure praktijk met zorg en tijd voor iedereen...

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw voeten? Loop niet langer door met uw voetproblemen en maak een afspraak voor een intake gesprek. Uw voeten zijn mijn zorg!