Medisch pedicure

Als Medisch Pedicure ben ik gespecialiseerd in allerlei vormen van voetproblemen, waarbij een verhoogd risico op complicaties aanwezig is (diabetes- en reumapatiënten), maar ook in overige risicopatiënten, zoals bijvoorbeeld bij neurologische aandoeningen, ouderdom en verwaarlozing. Op vakkundige wijze bied ik specialistische zorg en geef ik advies.

Als medisch pedicure kan ik specialistische technieken toepassen zoals nagelbeugel technieken, nagelreparaties- en protheses, anti druktechnieken en orthesiologie om bepaalde pijnklachten te voorkomen en/of te behandelen.

Als medisch pedicure ben ik tevens opgeleid om samen te kunnen werken met andere disciplines in de zorg, als het gaat om doorverwijzingen van en naar huisarts of podotherapeut.

Meer over medisch pedicure

Als lid van ProVoet wordt men opgeleid volgens de normen die de brancheorganisatie stelt. Voor het lidmaatschap van ProVoet worden diploma-eisen gesteld, als garantie van een professionele kwalificatie. U kunt op de website www.provoet.nl informatie vinden over bij u in de buurt gevestigde pedicures onder “pedicure in de buurt”. Daarbij staat ook vermeld of de pedicure het certificaat diabetische- en/of reumatische voet of het diploma Medisch Pedicure bezit. ProVoet is de enige brancheorganisatie die hiervan een officiële registratie bijhoudt..

Medisch pedicure en het kwaliteitsregister

Medisch pedicure Diana is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Pedicures (KRP). Hiermee verklaart ProCert dat ik met de genoemde pro-cert-medisch-pedicurespecialisaties voldoe aan de kwaliteitseisen zoals gesteld door de brancheorganisatie.

Code van het Voetverzorgingsbedrijf: De medisch pedicure voldoet aan alle wettelijke- en branche eisen die worden gesteld op het gebied van kwaliteit, hygiëne, arbeidsomstandigheden en milieuvoorschriften. Ik werk volgens de eisen en vakkundige wijze, die gesteld worden in Code van het Voetverzorgingsbedrijf  van het HBA (HoofdBedrijfschap Ambachten) en de Richtlijnen voor de behandeling van de personen met een diabetische- en/of reumatische aandoening.

Zorgaanbieders en consumenten kunnen in het KRP gericht zoeken naar een medisch pedicure, die gespecialiseerd is in een bepaalde zorg. De zorgverzekeraar gaat na of de medisch pedicure in het KRP is opgenomen en behandelingen bij die medisch pedicure wel gaat vergoeden. Om in het register vermeld te blijven, dienen medische pedicures in een periode van drie jaar voldoende accreditatiepunten te halen. Doet men dit niet, dan vervalt de registratie. De punten behaalt men door diverse congressen, workshops of bijscholing te volgen, waaraan de accreditatiepunten worden toegekend. Hiermee houd ik mijzelf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen het vakgebied.

Wat kan ik als medisch pedicure voor u doen?

Wanneer u zelf niet meer goed in staat bent om  uw voeten te verzorgen, kunt u contact met mij opnemen om een afspraak te maken voor gespecialiseerde voetverzorging. Met een regelmatige voetverzorging voorkomt u problemen met uw voeten op de lange termijn. Een behandeling bestaat o.a. uit:

  • Desinfecteren van de voeten
  • Knippen van nagels op de juiste manier
  • Dunner frezen verdikte nagels (kalknagels)
  • Eelt, likdoorns en/of kloven verwijderen
  • Behandelen van schimmelnagels
  • Behandelen van ingroeiende nagels
  • Polijsten eeltlocaties
  • Verzorgen van nagelomgeving
  • Desinfecteren van de voeten
  • En tot slot een crèmebehandeling (evt. uit te breiden met een voetmassage)

Medisch Pedicure Diana

Ik ben Diana Boesveld-Eskes, gediplomeerd pedicure sinds 2011. Al snel daarna heb ik mij gespecialiseerd tot Medisch pedicure en sinds kort volg ik de opleiding Medisch pedicure Sport. Na een aantal jaren met veel plezier ambulant gewerkt te hebben, werk ik vanaf 2019 vanuit mijn praktijk in Doetinchem. U kunt bij mij terecht voor de medische behandeling van de diabetische en reumatische voet. Ook specifieke (deel) behandelingen, zoals de behandeling van ingroeiende teennagels, likdoorns, overmatig eelt of kloven verwijderen, voer ik uit met de grootste zorg.

Ook zonder medische noodzaak verdienen uw voeten regelmatige zorg. Dat ik medisch pedicure ben, wil niet zeggen dat u alleen voor medische voetzorg bij mij terecht kunt. Ook voor cosmetische behandelingen bent u bij mij aan het juiste adres. Dit kan variëren van een specifieke (deel) behandeling van een bepaalde klacht tot een heerlijk ontspannen voetbehandeling of een (verwarmende) winter- of (verfrissende) zomer voetmassage. Neem daarom eens een kijkje onder het kopje ‘behandelingen’ om te zien wat ik voor u kan betekenen, of neem gerust contact met mij op voor de mogelijkheden!

pedicure praktijk met zorg en tijd voor iedereen...

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw voeten? Loop niet langer door met uw voetproblemen en maak een afspraak voor een intake gesprek. Uw voeten zijn mijn zorg!